Sidor

Sol

Sol

19 november 2010

Om mig

Jag är 39 år och bor i Gråbo med min man och mina tre barn, Adrian 17 år, Albin 3 år och Elin 2 år den 30/5 i år.
Min man har två barn sedan tidigare Viktor 15 år och Erik 13 som är hos oss varannan vecka.


Varför vill man göra en gastric bypass? Jag kan ju bara svara för mig själv, de flesta tror att drömmen om ett smalt liv gör en lycklig. Jag är redan lycklig så det är inte därför men naturligtvis vill jag vara smal, skulle ljuga om jag sade något annat.
Men för mig handlar det mer om min hälsa och ett framtida liv med min familj.
Att kunna hänga med i småbarns tempo är inte lätt, bara att resa sig från golvet är tungt.
Mina knän gör ont och min rygg, det skall väl försvinna hoppas jag.
Att ständigt vara trött och orkeslös hoppas jag skall bytas ut mot att bli pigg.
Tänk allt roligt man kan göra: rida, dansa, testa nya saker som fallskärm mm. Åka karuseller med barnen.
Man behöver inte längre fundera på om stolarna på restaurangen går att "knö sig ner i" eller om plaststolarna håller.


Det finns så mycket att vinna på detta och jag känner mig så nöjd att jag äntligen vågat fatta detta beslut. Herregud så många ggr jag tänkt på detta med operation men sedan slagit bort tanken direkt igen.
Med tankar som, skall jag aldrig mer kunna äta det o det har nu bytts ut mot,
julbord är det en gång om året men nästan all mat därpå finns året om så det jag kommer att vilja ha är inte köttbullar och prinskorv iaf.
Midsommar, hm gillar inte sill så det blir ingen stor förlust.
Födelsedagar med god tårta mm. Ok är ju gott men skall jag riskera min hälsa för att kunna äta tårta några ggr per år? Nej det är det naturligtvis inte värt, inte heller chokladen som jag nog tror att jag kommer längta efter är värd det.
Tidigare har jag också tänkt att "nu jävlar ska jag klara det" och det ser ni ju alla hur det gick :)
Nä nu har jag läst på allt man kan tänka sig angående detta och det är mer farligt att låta bli.
Så följ med mig på min resa mot ett hälsosammare liv om ni vill. 


1 kommentar: